خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





روزانه 60 ميليون تن خوراك بدليل عدم سيلوي مناسب در دنيا از بين مي رود

    مشكلات و چالش هاي سيلو كردن خوراك دام در تمام دنيا يك مساله حياتي به شمار مي رود. امروزه به دليل ضعف در سيستم ذخيره مواد روزانه 60 ميليون تن خوراك در سيلو ها از بين مي رود.

    مشكلات و چالش هاي سيلو كردن خوراك دام در تمام دنيا يك مساله حياتي به شمار مي رود. امروزه به دليل ضعف در سيستم ذخيره مواد روزانه 60 ميليون تن خوراك در سيلو ها از بين مي رود.

    به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا)، سمينار «تكنولوژي حفظ ماده خشك سيلو» در تاريخ 19 خرداد ماه توسط شركت دامدار برتر در محل هتل آكادمي المپيك برگزار شد كه «جولين سندو» مدير توليد شركت لالمند فرانسه در آن به معرفي آخرين تكنولوژي ذخيره سازي خوراك پرداخت. وي در مورد فعاليت هاي اين شركت گفت: شركت لالمند يك شركت كانادايي است كه تخصص اش توليد افزودني هاي دام و مخمر غلات و خوراك دام است و بيش از 35 سال است كه افزودني هاي سيلو را توليد و به كل دنيا اين محصولات را صادر مي كند.

    وي در ادامه گفت: مشكلات و چالش هاي سيلو كردن خوراك دام در تمام دنيا يك مساله حياتي به شمار مي رود. امروزه به دليل ضعف در سيستم ذخيره مواد روزانه 60 ميليون تن خوراك در سيلو ها از بين مي رود كه ميتوان با روشهاي درست سيلو كردن از هدر رفت اين ميزان مواد جلوگيري نمود.

    ميكروارگانيزم ها دشمن خوراك
    وي  ميكروارگانيزم ها را بعنوان يكي از آلودگي هاي سيلو برشمرد و گفت: بعد از بازكردن سيلو جهت ذخيره سازي مواد، ميكروارگانيزم هايي از قبيل مخمر به سيلو حمله مي كنند كه در وهله اول با تغذيه مواد مغذي داخل خوراك، آنها را از بين مي برند. سپس ماده خشك انبار شده در سيلو ها را مصرف كرده و تبديل به گاز مي كنند. به علاوه باعث مي شوند ميزان خوراك مصرفي دام تقليل يافته و بدليل بالارفتن درجه حرارت خوراك، دام كمتر از اين خوراك گرم تغذيه كند.

    وي اضافه كرد : بعلاوه در اين سيلوها كپك هم توليد مي شود و خود اين كپك باعث آلودگي سيلو مي شود. اين ها چالش هاي اصلي هستند كه ما در اين شركت آنرا با آنها مقابله مي كنيم. لالسيل فرش (Lalsil Fresh)  محصول اصلي توليدي ماست كه مستقيما به مقابله با عامل توليد قارچ در سيلو ميرود و با كنترل ميكرو ارگانيزم هاي سيلو باعث خنك نگه داشته شدن دماي داخل سيلو مي شود.

    60 درصد خوراك دام از سيلو تامين مي شود
    سيندو گفت: محصول ديگري كه امروز معرفي خواهيم كرد با نام HC است. به منظور كنترل ميكرو ارگانيزمهاي داخل اين محصول بايد به صورت همگن و يكنواخت داخل سيلو استفاده شود. اين مواد ابتدا بايد در آب حل شوند و بدليل اينكه پقسمتي از آن چربي است و در آب غير حلال ، بدليل جرم حجمي متفاوت در آب ته نشين مي شوند. براي اين كار ما از تكنولوژي HC  استفاده مي كنيم كه از اين مشكل جلوگيري كرده و باعث حل همگن اين ماده در آب مي شود.

    وي خاطر نشان كرد: سيلو كردن درست محصولات و نگهداري درست از مواد داخل سيلو دو مقوله مهمي است كه در اين سمينار به آن اشاره خواهد شد. بدليل شكل گيري پروسه تخمير در سيلو، اين مواد و تكنولوژي فقط در مورد موادي كه در داخل سيلو انبار مي شوند استفاده مي شود.

    وي گفت: در بسياري از موارد دامداران به جزييات خيلي ريز مانند استفاده از ويتامين و مواد معدني و آلي در جيره دقت مي كنند و فكر ميكنند ضعف غذايي دام بخاطر كمبود اين مواد است و فراموش ميكنند كه بيش از 60 درصد خوراك دام از سيلو تامين ميشود و به اين موضوع اهميت كمتري مي دهند و ما ميخواهيم اين قسمت را بيشتر مورد توجه قرار دهيم.

    فاصله زماني بين برداشت محصول و انتقال آن به سيلو استاندارد نيست
    وي در پاسخ به خبرنگار اگنا در مورد مشكل عمده دامداران ايران گفت: من 5 سال است كه در ايران فارم هاي بسيار زيادي را بازديد كرده ام و مشكل اصلي اين است كه دامدار خود صاحب مزرعه نيست و بايد خوراك را از يك كشاورز تهيه كند و فاصله زياد بين زمان برداشت خوراك و زمان انبار كردن آن استاندارد نيست .

    بسياري از دامداران خوراك خود را از كشاورزاني با فاصله مكاني بسيار زياد تهيه ميكنند و اين خوراك زمان زيادي بين مزرعه و فارم در راه است. بدليل گرم بودن هوا در هنگام برداشت و در حين انتقال آن توسط كاميون به فارم در اين بين كپك ها شروع به رشد و فعاليت مي كنند و كيفيت محصول پايين مي آيد و محصول نهايي كه به سيلو مي رسد فاقد كيفيت بهداشتي است. در نيمكره شمالي كره زمين دقيقا برعكس اين اتفاق رخ ميدهد و فاصله بين برداشت محصول تا سيلو كردن چيزي حدود 20 دقيقه طول مي كشد و قبل از شروع فعاليت ميكروارگانيزمها داخل خوراك آنها به انبار منتقل ميشوند.

    وي با اشاره به اين نكته كه مشكل دامداربه نظر من ديگر از مشكلات دامداري هاي ايران اين است كه مشكل دامداري هاي ايران تغذيه نيست بلكه آلودگي خوراك است گفت: يكي ديگر از مشكلات اين است كه خوراك خيلي زودتر از حد استاندارد انبار مي شوند و ماده خشك كه بايد چيزي حدود 25 تا 30 درصد خوراك را باشد بسيار كمتر است و بايد صبر كنند تا ماده خشك به آن استاندارد برسد و بعد خوراك را انبار كنند .

    آلودگي در خوراك مي تواند مستقيما به شير منتقل شود
    سندو در پاسخ به اين سوال خبرنگار «اگنا» كه “ميزان آلودگي در شير هاي خام ايران از استاندارد هاي جهاني پايين تر ولي از استاندارد اروپا بالاتر است، آيا آلودگي در خوراك ميتواند دليل اين موضوع باشد” گفت: اين موضوع به نوع آلودگي موجود در شير بستگي دارد، آلودگي شير به مايكوتوكسين مستقيما به آلودگي خوراك بر ميگردد، اما هر نوع آلودگي موجود در شير به خوراك مربوط نيست. نكته ديگري كه بايد بگويم اين است كه آلودگي خوراك، عملكرد دامدار را هم زير سوال مي برد چون اين آلودگي بدليل شرايط محيطي خوراك حاصل شده است و دامدار در اين مورد بي تقصير است اما در نهايت آلودگي به شير منتقل مي شود.

    اكثر كشورهاي گرمسير با آلودگي خوراك مواجه هستند
    وي اضافه كرد: من در كشورهاي زيادي كه درجه حرارت بالايي مثل ايران دارند سابقه فعاليت دارم، اين موضوع مختص ايران نيست و من با اين موارد در برزيل هم مواجه بودم كه بدليل حرارت بالا و انتقال خوراك از منابع دور به سيلو اين ميكروارگانيزمها فعال شده و به سيلو منتقل شده اند.

    دامداران ايراني بسيار با دانش هستند
    وي در انتها يادآور شد: يكي از موارد جالبي كه من در كمتر جايي آن را مشاهده كردم دانش بالاي دامداران ايراني است. من وقتي در نقاط ديگر دنيا از دامدار در مورد مشكل اش سوال مي پرسم دقيقا نميداند كه مشكلش از كجاست درحاليكه دامدار ايراني دقيقا مي داند مشكلش چيست و به خوبي به آن واقف است.


    این مطلب تا کنون 12 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : خوراك ,سيلو ,آلودگي ,مواد ,كردن ,بدليل ,سيلو كردن ,داخل سيلو ,مواد روزانه ,درصد خوراك ,آلودگي خوراك ,
    روزانه 60 ميليون تن خوراك بدليل عدم سيلوي مناسب در دنيا از بين مي رود

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده